blogspot visitor counter

vineri, 20 martie 2009

Băncile sunt malefice

Criza economică ce a lovit întreaga planetă (sună de parcă ar fi un cataclism) este cauzată de bănci. Cel puţin aşa cred eu. Rapiditatea şi uşurinţa cu care s-au acordat credite a dus la îndatorarea populaţiei şi a mediului privat. Credit=bani plecaţi din bancă. În plus, dobânzile neafişate şi dobânzile crescute la depozitele de economii au făcut ca oamenii să se ferească de depozitarea banilor la bancă. Aţi observat şi dumneavostră mulţimea de sucursale şi rapiditatea cu care noi bănci şi-au făcut apariţia pe piaţa românească astfel că am ajuns să avem la fiecare colţ de stradă câte cinci sau mai multe sedii de bănci. Adunând toate acestea rezultă că băncile au rămas şi rămân în continuare fără bani. Singura soluţie este închiderea unui număr de sucursale şi pomparea de bani din băncile mamă către sucursale. Sau cea mai sigură este falimentarea. Dar până la falimentare, băncile mai au un instrument la dispoziţie şi se numeşte executare silită. Aici intervine statul. Revin, închiderea băncilor este singura soluţie viabilă.
Băncile sunt malefice pentru că profită de slăbiciunea oamenilor.

4 comentarii:

  1. 1. confunzi problema economica in general (in lume) cu un fapt existent in romania.

    2. Daca o banca da faliment atunci sunt pierduti si banii deponentilor fara ca acestia sa aibe metode reale de a ii recupera. Astfel nu rezolvi criza ci creezi noi victime ale crizei. Mai mult decat atat nu actionezi asupra problemei, ci creezi o noua problema care nu face decat sa agraveze prima problema.

    3. Faptul ca unii indivizi s-au indatorat la banca fara sa aibe cu ce sa acopere suma, nu tine de vina bancilor ci de cat de retardati poti fi unii indivizi.

    Bancile nu sunt decat un actor in aceasta problema, destul de mic pentru a arunca toata vina doar pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. atunci lamureste-ma tu, oh, fin observator al lucrurilor

    RăspundețiȘtergere
  3. pai stai linisitit, inca vreo doua luni in starea asta, cu dobanda minima obligatorie actuala si cu cresterea exponentiala a restantierilor si o sa inceapa ca ploua frumusel cu falimente.
    mi-a placut varianta prescurtata a lui The Anti :D.

    RăspundețiȘtergere

baga comment