blogspot visitor counter

miercuri, 15 iulie 2009

Daca nu ai nimic de spus injura pe cineva



Ma gandeam la un moment dat sa ignor acest clip ... dar nu de putine ori se intampla sa fac exact opusul a ceea ce gandesc :)

Pe mine m-a scos din sarite. Nu stiu a cui a fost ideea si nu ma intereseaza, insa l-as incadra alaturi de alte clipuri facute de oameni fara idei si care vor si ei sa iasa in evidenta cu ceva. Si cum cel mai usor lucru este sa te iei de un anumit grup stigmatizat/stigmatizabil - ajungi sa creezi astfel de mizerii. Sau altfel spus daca nu ai nimic de spus, injura pe cineva ...

Discutam la un moment dat cu o amica despre clip si mi-a dat urmatorul raspuns: ”ce sa comentez? e un kkt de video si punkeru ala face restul punkerilor de rusine”.

Sunt deacord cu afirmatia de mai sus, si as mai adauga pentru cei care au impresia ca a fi punker inseamna sa te bati in vama sau ca numai punkerii se bat in vama:
- a fi punker nu inseamna sa te bati (nici in vama nici in alte locuri)
- a fi punker nu inseamna ca trebuie sa bei
- a fi punker nu inseamna sa faci scandal
- a fi punker nu inseamna ca trebuie sa faci "cheta"
- a fi punker nu inseamna ca nu trebuie sa ai bani
- a fi punker nu inseamna ca nu trebuie sa citesti
- a fi punker nu inseamna ca esti superior/inferior cuiva
Intr-adevar sunt si anumiti ”punkeri” care fac cele enumerate mai sus asa cum sunt foarte multi indivizi care fac asa ceva. Nu inteleg astfel de ce toate acestea printr-un clip sunt aruncate strict pe umerii punkerilor.

…si pana la urma - a fi punker nu inseamna ca nu ai ce cauta la festivalul de film "anonimul", iar daca esti un punker si ai chef sa mergi la sfantu, ca si forma de protest as sugera sa iti faci un tricou pe care sa fie inscriptionat:
"Sunt punker, imi place sa ma bat in vama veche si am venit si la sfantu... sa imi mancati _____"
Scopul, evident, nu ar fi acela de a distruge festivalul ci prin un comportament normal sa demonstrezi ca mesajul transmis de acest clip nu reprezinta decat frustrarea unui individ care nu prea are idei si tot ce stie sa faca este ca in mintea sa limitata sa inchida grupuri in cutii conform cu propriile sale prejudecati.

9 comentarii:

  1. Si revin...
    Cati punkeri care nu se bat, nu fac cheta, etc. cunosti?
    Nu ar trebui sa fie acestia care se bat, fac cheta, etc. un grup minoritar? Ar trebui dar din pacate sunt majoritate.
    Asa ca eat my punk hater shit and die.

    RăspundețiȘtergere
  2. si totusi vad ca incerci putin sa educi punkerii care te fac de cacat. ce inseamna asta ? ca ii judeci? ha?
    Muhahahahhahahahah

    RăspundețiȘtergere
  3. Canibal .... am sa reformulez un pic - voi cauta sa mentin acelasi inteles, dar voi schimba ”persoana” de referinta.

    - Musulmanii sunt teroristi!! Ar fi fost bine sa fie doar un grup minoritar ... DAR NU! Majoritatea musulmanilor sunt teroristi! Cati musulmani ne-teroristi cunosti? Poate 1-2 (si cred ca si de aia ma indoiesc), dar ... ei sunt miliarde, deci miliarde de musulmani sunt teroristi! In concluzie MUSULMANII SUNT TERORISTI!

    Acesta e tipul de logica pe care atat tu cat si cel ce a facut acest clip il foloseste.

    Bun sau rau/foloseste in atingerea scopurilor sau nu/prezinta realitatea fidel sau nu - ii pasa cuiva atat timp cat e mai simplu sa arati cu degetul decat sa intelegi un lucru?

    RăspundețiȘtergere
  4. TheAnti - musulmanii nu sunt teroristi. Ar trebui sa stii fiindca ai si studiat. Rusine rusine.
    numarul teroristilor musulmani nu il depaseste pe cel al musulmanilor neteroristi.

    Ma cac pe logica ta de doi bani si pe logica mea, atata timp cat eu vreau sa stau in banca mea si sa fiu lasat in pace, dar nu, trebuie sa vina vreunu sa ceara un ban de vodca si sa faca scandal ca nu ii dai, sau sa se uite urat la tine chit ca tu ii admiri bocancii cu sireturi albe, sa se bage in fata mea la concertul iron maiden (evident ca nu au reusit, thanks to ME), sa vrea sa se bata cu mine ca sunt masiv. Atata timp cat ei continua sa ma agaseze, eu voi continua sa ii judec. Get the fuck out of my way. Fair enough?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma simt jignit daca ai impresia ca as fi crezut cele spuse despre musulmani - eu nu gandesc in termeni totali, ci individuali.

    Daca vine unu la tine si iti cere bani de votca, face scandal, se uita urat la tine ... nu inseamna ca e punker ... eu am fost prezent la destul de multe ”adunari” de rockeri, punkeri - pot spune ca sunt si punkeri si rokeri care se comporta astfel.

    INSA

    Daca un individ a venit la tine si te-a deranjat cu ceva nu inseamna ca punkerii te-au deranjat cu ceva, ci ca UN INDIVID a facut respectivul lucru.

    Problema mea e aici... se generaliseaza asupra unor grupuri ceea ce fac unii/cativa. Mai mult decat atat, daca vei fi atent sunt cam aceeasi indivizi care ”deranjeaza” ... si iti pot spune cu siguranta ca unul dintre ei este fun Iron Maiden, si habar nu are de punk (nu nu esti tu acela).

    RăspundețiȘtergere
  6. Generalizam. asta este. you can't stop it.
    pana si tu o faci. asa ca hai sa nu mai scriem ca individu ca lacu ca dracu. Un INDIVID, auzi la el. Imi vine mie sa ii zic punker, pai atunci punker este. Ma doare pe mine in cur ca este el individ care ma deranjeaza.
    fara sa generalizam am fi doar niste indivizi care asculta muzica, sau nu (punkerii nu asculta muzica)

    RăspundețiȘtergere
  7. dar vad ca lumea is missing the point here....the chick is hippie:) the punk fucks a hippie chick sau asta e ideea cu inceputul frumoasei prietenii???:D

    RăspundețiȘtergere
  8. personal nu mi se pare atat de imbecil clipul .e facut in asa fel incat cine are musca pe caciula sa se simta si sda arunce cu zeci de cuvinte despre discriminare si generalizare despre cum se arunca cu anatema asupra tuturor punkerilor si asa mai departe . eu asa vad . personal eu am inteles asa : ca organizatorul(cu capul lui) ii saluta pe punkerii care au ramasa sa se bata in vama si ii invita pe restul punkerilor la festivaul de film de la sfantu scurt pe doi .cum nu se putea folosi un slogan care sa ii invite pe ceilalti prin formula " ba!ceilalti punkeri! hai la festival!" s-a ales mai delicata formulare presupunandu-se ca "ceilalti "sunt suficient de punkeri si nu pancari sa inteleaga . despre ironia asupra celor care se cred punkeri pentru ca au creasta sau au tentinte oligoide mici nu mai vreau sa mai vorbesc . asa ca sa terminaqm cu tampeniile si sa apreciem initiativa oamenilor

    RăspundețiȘtergere
  9. prin "suficient de punkeri inteleg suficient de inteligenti decenti cititi sau ce mai vreti voi
    aaaa asa ca o completare :
    -a fi punker NU inseamna sa ai neapareat creasta
    -a fi punker nu inseamna neaparat sa fii anarhist
    ATI INTELES BAAAA POANCARILOR CARE SUNTETI VOI POANCHARI ?!!!!

    RăspundețiȘtergere

baga comment