blogspot visitor counter

joi, 30 iulie 2009

Alexandru Hâncu m-a enervat

M-am enervat vizionând un filmuleţ de pe Happy Fish.

Multiculturalism=toleranţă? NU.

Problema se pune în felul următor: Creştinii fac glume despre religia creştină, musulmanii nu fac glume despre religia păcii (islamică). Creştinii fac glume şi despre religia islamică, musulmanii nu fac glume nici despre religia creştină. De ce faci mă glume despre mine când eu nu fac glume despre tine? Gen. Vaaai cât de toleranţi suntem noi că tolerăm glumele noastre despre religia noastră şi vaaaaaaai cât de intoleranţi sunteţi voi la glumele noastre despre religia voastră.
Rezolvarea ar fi: coaie, dacă nu înţelegi cu vorba bună, vin şi îţi dau cu bâta în cap şi mori.

Multiculturalismul înseamnă acceptare, iar acceptarea nu înseamnă toleranţă.
Când multiculturalismul înseamnă toleranţă, multiculturalismul întotdeauna va crea enclave şi acceptarea nu va veni niciodată.

Pentru a viziona filmuleţul, click aici
L-aş spurca pe acest Alexandru Hâncu, dar îl iert. (că e prost şi nu ştie)

7 comentarii:

  1. Imi place atitudinea ta.

    Am vazut filmuletul si am fost dezamagit de cele prezentate acolo. Cel ce a scris acel text din punctul meu de vedere nu a facut decat sa demonstreze ca nu a inteles nimic din multiculturalism, ci doar a folosit ”un termen ce pare complex si care da bine”.

    Poate am sa scriu dupa ”delta” un articol. Momentan nu ma pot concentra, am in cap doar imaginea cu mine in barca in timp ce dau la rame.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar te intreb despre faza cu cei ucisi fara motiv de catre "practicantii religiei pacii", ce argumente dai? Intradevar, multiculturalismul nu e acelasi lucru cu toleranta.Insa fara toleranta nici multiculturalism nu va fi. Cat despre opinia lui Hancu, are argumente solide la baza, insa pot fi si contestate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere, nu există ucişi fără motiv de către "practicanţii religiei păcii". Şi ca să avem o dezbatere cât mai obiectivă, te rog să menţionezi la ce anume te referi (fapte şi date). De asemenea, mai cred că nici nu ar trebui să vorbim despre multiculturalism şi că nici nu ar trebui să existe un termen pentru a defini până la urmă relaţiile dintre oameni. Intervenţia statului prin prevederi în care cuvântul "toleranţă" este folosit foarte des în privinţa multiculturalismului este inacceptabilă. Cu atât mai mult cu cât deja membrii comunităţilor de religie islamică din Occident sunt grupaţi în enclave. Ş asta din cauza încadrării, categorisirii. Şi aceasta ridică probleme numai în ţările care pun un accent legal multiculturalismului.

    RăspundețiȘtergere
  4. lol si tu esti inteligent si stii

    RăspundețiȘtergere
  5. comentariul tau e amuzant. nu ai inteles nimic si ai sarit cu bata. esti preistoric de inteligent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci rugam auditoriul sa-si spuna parerea. Sau sa ne spuna adevaratul mesaj al filmuletului.

    RăspundețiȘtergere

baga comment