blogspot visitor counter

joi, 23 aprilie 2009

Pe asta sa o crezi tu!

Inca un an in care simt puternic opresiunea populatiei de pe acest teritoriu. Sunt obisnuit, ca si apartenent a unei etnii minoritare sa ma simt ca si un chirias in acest stat, desi aici sunt nascut, am cetatenie romana. Dar perioada Pastelui este ceva special. Aceasta nu ma atinge la nivel de identitate etnica, ci in ceea ce eu sunt ca individ.
- ”Hristos a inviat!”
Astfel sunt salutat zi de zi! - Am tot incercat sa ignor replica si sa raspund politicos cu un simplu ”Salut!”. Dar nu .... crestinii astia nu se multumesc ... insista: ”Hristos a inviat!”, ignor/spun ca nu ma priveste/poate o fi inviat.... Aici vine momentul in care fulgerele din ochii lor se napustesc asupra mea. Sunt criticat! Dar cum adica? Mi se da imediat replica ... e crestineste! Sau ce? Esti musulman? Evreu? Oi fi Ateu!!! - Nu nu ma consider ateu...
Ceea ce nu inteleg acesti oameni este ca ei refuza diversitatea. Pentru ei lumea se imparte in cete, in gasti, in grupuri. Esti fie crestin, fie musulan, evreu, oricum ceva ce sa apartina neaparat unui grup.
Vestea mea pentru ei este ca in lumea aceasta exista si indivizi, indivizi care prefera sa se detaseze de aceasta gandire de turma, care nu raspund la replica ”Hristos a inviat”! nu pentru ca apartin altei religii, ci pentru ca ei aleg sa nu aibe nevoie sa se inchine la ceva.
Nu vreau sa neg dreptul/alegerea unei persoane de a sarbatori un anumit eveniment. Fiecare nu are decat sa faca ceea ce vrea (mai ales in spatiul privat), dar sa nu indrazneasca sa imi impuna mie un comportament pe care eu nu il doresc.
Asa ca dragii mei crestini, faptul ca tu vrei sa crezi ca un o anumita persoana a inviat, nu ai decat sa o crezi tu ... pe mine nu ma intereseaza!

8 comentarii:

  1. Si musulmanii au o formula de adresare in cadrul acestei sarbatori numita Paste. Isaa derildi adica Iisus a inviat. Nu exista insa si replica.

    Am o intrebare TheAnti. Seful tau ti-a spus Hristos a inviat? Daca da ce i-ai raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  2. da, una dintre sefe m-a intampinat cu replica asta.

    Raspunsul meu a fost: Buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar la Dunavat ce ai facut? Cum a fost?
    Poti sa scrii chiar si un post pe tema asta. Nu ma supar.

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm, periodic sunt surprinsa de vehementa cu care theAnti ataca anumite subiecte. adica, stai sa o iau pe rand:
    - de ce generalizezi? cred ca sunt unii oameni care se uita acuzator daca nu le raspunzi la Hristos a Inviat, dar pe de alta parte cred ca sunt foarte multi oameni toleranti, pentru care conteaza mai mult calitatea umana decat convingerile religioase, cum sunt si foarte multi oameni carora pur si simplu nu le pasa (pentru mine Hristos a Inviat e doar o forma de salut, si cu acelasi zambet pe buze pot sa spun Inshallah sau Heil, nici unul nu-mi provoaca reverberatii profunde).
    - presupunand ca intr-adevar majoritatea covarsitoare te-ar judeca necrutator pentru ca nu crezi ca "Adevarat a Inviat", cum ar putea aceasta majoritate sa-ti impuna tie sa iti schimbi convingerile? avand in vedere ca am depasit de ceva timp periaoda inchizitiei, in afar de cateva priviri pe sub sprancene (pe care foarte usor le poti ignora), nu vad nici un motiv pentru care ai considera ca ceilalti iti pot influenta convingerile.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Medeea-Sela
    De ce incerci sa introduci ratiunea acolo unde sunt doar nervi?

    1) nu ma inteseaza daca cineva ma judeca sau nu/daca se uita la mine acuzator sau nu.
    Nu mi-am propus sa generalizez in sensul: toti care fac ... inseamna ca sunt asa.
    Este vorba de altceva, faptul ca doar pentru ca existi esti intampinat in aceasta perioada cu replica in cauza. Ma deranjeaza in general aceasta exprimare deaorece se presupune prin absud ca toti oamenii sunt crestini. Fals!

    DA ... vreau sa spun ca religia crestina se foloseste de o propaganda agresiva.

    2) nu spun ca schimba convingerile. Este mai degraba o modalitate de promovare a crestinismului. Acum depinde de cum proveste fiecare propaganda agresiva de care vorbeam mai devreme.
    Pentru unii poate fi echivalentul reclamei, pentru mine seamama cu o incercare de reeducare prin tortura.

    @Canibal
    de cate ori m-ai auzit pe mine sa vorbesc in public de viata mea privata?

    RăspundețiȘtergere
  6. for fucking sake here we go again!

    Is life only about it? ... well its a way to create it

    RăspundețiȘtergere

baga comment