blogspot visitor counter

vineri, 19 iunie 2009

Legiunea Străină

Am fost la film deci.

Mă sună Munteanu. "Mergi mă la film?" , "Ce film?" , "Legiunea Străină de Mircea Daneliuc" , "Nu ştiu, să văd când scap". Ora 17:00 mă sună iar Munteanu, că suntem pe combinaţie pe cartelă Voda. "Ce faci mă?" , "Uite la muncă, mă pregătesc să plec."
"Nu ieşi mă la o cafel şi după mergem la film?", două secunde de pauză, "Da mă merg. Hai unde ne întâlnim." , "Pe la Lipscani, Lucky, Berari, astea." Ne întâlnim până la urmă la Oktoberfest că şi-au scos terasă. Pe masă văd un hălbeanu de 1 litru a lu Munteanu. Mi-am luat şi eu. Căscăm ochii la păsăretu care trece pe stradă, mai discutăm, mai bârfim. Se face 19:00 şi purcedem spre cinema Corso unde a rulat filmul.

Intrăm. Gol. Cool. More room for us. Începe. Rică Răducanu frate. Om de afaceri. Un mic sat din Moldova este locul unde se petrece acţiunea. Deci filmul este în dulşili grai moldovinesc. Soldaţi care scot benzină direct din conductă, clădiri dezafectate, furt de cărămizi, furt de curent, Rică Răducanu îşi plăteşte muncitorii cu pui congelat de la mama lui din Olanda, gripa aviară, vagoane cu dezinfectant, carantină şi trei proşti care vor să scape de sărăcia din sat şi să se înroleze în Legiunea Străină. Amu, nu o să vă povestesc filmu. Vă zic doar că finalul este neaşteptat.
Românesc filmul.

4 comentarii:

  1. fain.. aici e o saptamana de retrospectiva Daneliuc, incepand de azi. am sa vad la care reusesc sa ajung..

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi, retrospectiva s-a terminat ieri
    nu am prins decât pe ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  3. mereti mai la "croaziera" si la" aceasta lehamite " "patul conjugal " nu e de pierdut timpul la "ambasadori patrie " ca e slab de tot si nici la "marilena" ca nu aveti ce sa vedeti
    "
    asta o zice unul care a vazut 95% din filmele omului asta care se numeste mircea daneliuc
    aaa era sa uit si "iacob" e interesant
    am zis

    RăspundețiȘtergere
  4. :D multumesc de sugestii. tin cont

    RăspundețiȘtergere

baga comment