blogspot visitor counter

joi, 1 aprilie 2010

Sondaj...gen

Recent, mi-am făcut cont pe Facebook. Toate bune şi frumoase, dar...E o treabă care mă roade, mă intrigă, mă apasă. De ce lumea este atât de binevoitoare şi de ce lumea vorbeşte frumos? Da, ştiu. Aşa trebuie, aşa e normal, nu te lasă administratorii. A real happy world. Nu! Tu în timpul pe care nu îl petreci pe Facebook ce faci? Ieşi în oraş cu prietenii şi îţi curge bala din gură când rosteşti cuvântul ăla care se rostogoleşte când îl rosteşti (îl rosteşti, vedeţi? deja mă transform într-un posesor de cont pe Facebook) cu voce tare să te audă tot barul că tu eşti ciumec şi te doare la bască (cum s-ar zice "nu îţi pasă ce zice lumea din jur"), te loveşti cu piciorul de ceva sau calci pe o pioneză (mie mi s-a întâmplat), îţi taie calea unu cu maşina, intră unu în tine când te îmbulzeşti la metrou, etc. Cine nu înjură?
Eu înjur. Tu înjuri?
Vorbind cu o prietenă, am ajuns la concluzia că există anumite situaţii speciale care te constrâng să nu mai înjuri.
1. Te căsătoreşti. Îţi faci o familie. Da, recunosc. Vrei un copil, nu mai înjuri să nu te audă boracul. Bă, însuraţilor, măritatelor! Aşa e?
2. Nu te-au lăsat părinţii să ieşi afară la joacă când erai copil şi nu ai avut contact cu bagabonţii de la scara blocului.
3. Nu te-au lăsat părinţii să ieşi afară la joacă când erai copil, dar la liceu ai avut contact cu bagabonţii şi totuşi o arzi mieluşel poponăristic şi tot nu înjuri.
4. O arzi bagabont şi îţi iei un pumn în gură de la nişte smardoiaşi chiar când vroiai să bagi mâna la chilotul prietenei, stând pe banca aia din parcul din faţa blocului ei, cazi din picioare, te loveşti cu capul de bordură şi ai o revelaţie în care ţi se arată Doamne Doamne şi decizi că trebuie să duci de acum încolo o viaţa smerită şi curată.
Deci ce facem, că eu sunt confuzat. Înjurăm sau nu?

17 comentarii:

  1. Dihotomia elucubratiei nu poate fi exhaustiva in analiza acestei paradigme.

    Problema de fond se refera la formele concretului pe care le va intruchipa exprimarea in deslusirea exteriorizarii.

    In fine este vorba de manifestarea, unor femomene, idei, sentimente.

    In concluzie .. da injuram ca doar suntem baieti cultivati, ce pula mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Dihotomia elucubratiei nu poate fi exhaustiva in analiza acestei paradigme." oaaaa... cate cuvinte... intr-adevar e vorba de exteriorizare, mai bine iti bagi ba una ba alta decat sa o arzi frustrat... mie chiar si acum imi vine sa imi bag ceva in ea de viata...

    RăspundețiȘtergere
  3. diho...'m bag pula in ea de exhhhh....cacat pisat coptura galbena mazga mandarie unt pateu maini taiete picioare taiete

    RăspundețiȘtergere
  4. m-am mai gandit eu ca lumea nu injura pentru ca asa cum era pe mirc odinioara, exista niste robotei care iti dau spam. Nu stiu daca crezi in conspiratii, insa cineva acolo jos, intr-un beci, sau area 51, ne controleaza mintile. sa fim cat mai cuminti, mai putin belicosi si sa fim supusi atunci cand ne vor injecta niste substante in vene. Frateeee...se ingroasa gluma..totul e o conspiratie de constipatie...dar poate ca oamenilor le e mai bine si nu au chef sa mai injure...

    RăspundețiȘtergere
  5. btw...vine pastele...hristos a inviat! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. pastele masii!!
    (ca sa fac legatura cu subiectul ”post-ului”)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu se zice ca a inviat decat dupa paste
    acum se zice doar sarbatori fericite
    s-a ridicat si-a plecat.

    RăspundețiȘtergere
  8. am sa las ”credinciosii” sa se supuna unor astfel de povesti

    RăspundețiȘtergere
  9. eu voi lasa infidelii sa se calce in picioare cand vor lua lumina. that is serious fun

    RăspundețiȘtergere
  10. si sa nu uitam de cearta vesnica de la Ierusalim. abia astept sa se bata popii intre ei, cine sa intre primul la mormant

    RăspundețiȘtergere
  11. o daaaa ...

    hai anul asta ... mergem in parcul de langa biserica cu ceas ca acolo va fi puhoiul .. si ne uitam la aia cum se imbulzesc pt o bucă-ata de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  12. putem merge oriunde ca aceeasi oameni sunt peste tot

    RăspundețiȘtergere
  13. vezi ca si boc si-a tras faceboc pote ii ceri prietenia si il injuri pe el....

    RăspundețiȘtergere

baga comment