blogspot visitor counter

luni, 17 ianuarie 2011

Protest impotriva scumpirii carburantilor?!

Protest contra scumpirii carburanţilor: În 17-18-19 ianuarie nu se intră în benzinării.

Ce tampenie!
Nu cumperi azi ca sa mergi maine sa cumperi. Si? Scopul care ar fi? Atata timp cat detii o masina care foloseste benzina/motorina vei merge sa cumperi benzina/motorina indiferent de pret.

Merg pe jos de acasa pana la statia de metrou (aprox 15-20 de min), iar unii dintre cei ce participa la protest se uita uimiti la mine si ma intreaba dar de ce nu mergi cu masina?
Pe drum vad tot felul de persoane in masini cat mai mari, de parca ar fi un concurs - castiga cel cu masina cea mai mare, masini care consuma la suta de kilometri echivalentul in litri de benzina a kilogramelor soferului... muuuulte!

Oare ce rost are sa mergi sa protestezi aglomerand benzinariile si afectand timpul celor din jur cand tu ai folosi masina si pentru a te deplasa din camera pana la bunda ca sa te caci!?

Dar daca tu ti-ai cumpara o bicicleta si te-ai folosi de ea pentru a te deplasa? Dar daca toti am face ceva asemenator? Nu ar fi acesta cel mai puternic protest impotriva scumpirii benzinei? Si nu ar fi necesar sa aglomeram nici o benzinarie si nici sa numaram jumatate de ora monede de 10 bani.

In concluzie tipul de protest prin care diversi indivizi isi manifesta dezaprobul fata de scumpirea benzinei mi se pare o tampenie, iar singura varinata plauzibila este apelarea la mijloace alternative de deplasare.

Sa te vad acum! Esti in stare sa imi misti curu din masina?

2 comentarii:

  1. Omul care are nevoie de masina, se duce si-si cumpara benzina, la fel cum a facut pana acum, fara sa stea la coada, sa claxoneze, sa-si puna postere pe geamuri, fara sa care 5 kile de marunt care sa-i rupa elasticu de la chilot.
    Dar, cand esti smardoias si stai cu curu in masina degeaba toata ziua si te fatai de colo pana colo, plimbi fetiscane de liceu cu masina ta pe la cafele, sucuri, telenovele, mizerii, te razvratesti, cum sa te priveze ei, prin marirea pretului carburantilor, de dreptul tau la smekerie. Oricum, nu mai pot benzinarii de protestul lor, ca aia oricum cumparau de 20 lei, sa fie acolo de cateva ture.
    Faza cu bicicleta este o solutie buna, dar trebuie sa cari dupa tine haine de schimb. Nu stiu altii cum sunt, dar eu transpir pe bicicleta.
    Mergi cu metroul, foarte frumos, desi chiar si eu, fan inrait metrou, am injurat cateodata toti dumnezeii ca de ce nu am si eu carnet...pai daca e boi.
    Concluzia e:
    Vor protest? Sa faca protest.
    Vrei sa mergi cu masina? Mergi cu masina.
    Vrei sa mergi cu metroul? Mergi cu metroul.
    Vrei sa zaci tamp in pat? Zaci tamp in pat.

    RăspundețiȘtergere
  2. In momentul in care te hotarasti ca vrei masina si vrei sa o folosesti zilnic, iti asumi toate costurile: benzina, taxe de drum, piese de schimb, revizii si ce-o mai fi. Nu-ti iei masina sa o folosesti zilnic la limita portofelului.
    Dintr-un anumit punct de vedere mie mi se par binevenite taxele mai mari si pretul mai ridicat la benzina...mai 'curata' putin soselele.

    Din cate am vazut, protestul presupune boicotarea benzinariilor Petrom, nu a tuturor benzinariilor. Oricum, m-as mira sa vad ca intr-adevar s-a pus in practica. Daca am fi fost genul de oameni uniti, care si-ar sustine ideile fara rezerve, as mai fi zis...dar la noi nu am vazut pana acum un caz in care se initiaza un protest si chiar se realizeaza.

    RăspundețiȘtergere

baga comment