blogspot visitor counter

luni, 1 martie 2010

1 martie

1 martie semnifică venirea primăverii. NU ZIUA FEMEII!!! Mărţişoarele se dau la copii şi tineri, băieţi şi fete, DEOPOTRIVĂ!!! Mărţişorul este un şnur roşu cu alb sau alb cu negru şi reprezintă unitatea contrariilor: cald-frig, lumină-întuneric, bine-rău. Este purtat la mână sau la piept de la 1 martie până la venirea berzelor, înmugurirea copacilor. Atunci legi mărţişorul de un pom înflorit şi rosteşti:"Ia-mi negretele şi dă-mi albetele".
Mai târziu, acestui şnur i s-a adăugat o monedă care semnifica soarele.

Astfel, urez tuturor, atât femeilor, cât şi bărbaţilor: O primăvară fericită!

4 comentarii:

  1. din cate stiu la inceput doar barbatii purtau snurul asta....cat despre ziua femeii, aceasta nu prea exista....eu stiu ca 8 martie este ziua mamei, dar comerciantii au avut grija sa o converteasca in "Ziua femeii", ca vorba aia, un ban in plus nu strica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e, n-avem ce rahat manca. Ca stii datinele sau nu, tot trebuie sa cumperi un giugiuc sa faci hatarul muierilor. Altfel stim cu totii ce se intampla.
    Mie mi se pare o barbarie totala ca de sarbatorirea primaverii sa oferi flori. Nu e culmea? Florile de primavara care tocmai asta semnifica, aparitia primaverii, sa fie rupte si oferite ca simbol fals(chit ca sunt cultivate tocmai in acest scop). Iti plac florile? Fa-ti gradina!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. bueeeiii canibal, lasa vrajeala! vrei sa te sustragi de la cumparatul martisoarelor pentru fete...te-am mirosit...esti "dashtept", dar chitros :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. eiii nu sunt chitros. vroiam doar sa aduc o mica lamurire in ceea ce priveste datina ce tine de venirea primaverii. Sa te vad cum o sa sari tu peste foc pe 21 martie

    RăspundețiȘtergere

baga comment