blogspot visitor counter

joi, 25 februarie 2010

Biserica...

Se duc o multime de bani de la stat la biserici, impozit canci. Nu mai este de mirare ca situri arheologice importante, monumente, cetati si alte obiective culturale stau in paragina la cheremul vreunui concesionar. Patrimoniul cultural nu ar trebui sa se concesioneze. Cel putin nu in felul in care se face in ziua de azi. Dupa cum bine stim biserica isi genereaza propriile fonduri (si ce fonduri) iar biserica ar trebui sa finanteze construirea de noi lacasuri, nu statul. Din pacate ne intoarcem in epoca medievala, azi biserica are din nou un rol in politica. Dar ce vorbesc eu, a avut intotdeauna. In scoli se preda religia. Fa frate scoala de duminica si fa-o in cladiri ale bisericilor, nu in scoli. Sa se duca cine vrea. Presedintele tarii saruta mana preotului. Gest populist sau nu, din punctul meu de vedere este total inacceptabil. Geoana pupa icoane, la fel.
In Parlamentul European, europarlamentarii de dreapta vor introducerea, in Tratatul de la Lisabona, a mentiunii ca Uniunea este o uniune crestina. Ce te faci cu restul populatiei, care nu este crestina? Ii faci cetateni de rangul II? Desigur, nu este ceva nou in istoria Europei.
Hai cu Cruciada, hai cu Jihadul!

2 comentarii:

  1. Atata timp cat bisetica va avea ”priza” la mase, iar statul va avea nevoie de aceste mase pentru a exista ... Statul va avea nevoie de biserica.

    sper ca mizeria cu Uniunea Europeana o uniune crestina sa nu fie aprobata.
    Statul sau orice alta forma de organizare statala, suprastatala (in cazul uniunii) trebuie sa trateze indivizii in functie de cetatenie, drepturi civile, nu preferinte religiose.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. Fiecare are dreptul totusi sa creada in ce vrea, dar nu are dreptul sa ii oblige pe ceilalti sau sa ii judece pentru religiile lor. Iar biserica a fost mereu mai mult o afacere murdara decat ceva sfant. Religia e depasita.

    RăspundețiȘtergere

baga comment